Penmorfa: Welsh Corgi Cardigan Kennel
 

Over ons  

 

Wij zijn Petra en Tjarko Meijerhof en wonen samen met onze Welsh Corgi Cardigans en Engelse Mastiff in het Drentse Tiendeveen. Hier hebben wij een prachtig plek met volledig omheind perceel waar onze honden vrij kunnen rondlopen en spelen.      

Sinds mijn jeugd ben ik verzot op het ras Welsh corgi cardigan. In de provincie Groningen waar ik ben opgegroeid zag ik regelmatig een cardigan en elke keer als ik ze zag werd ik vrolijk van hun grappige voorkomen (lange lijf, korte poten, stevig, grote oren) en hun clowneske gedrag. Het stond toen al voor mij vast dat ik ooit een Cardigan zou hebben. Die wens kwam uit in 2013 toen ik mijn eerste cardigan Fritz kocht, een rode cardigan van de Nederlandse kennel Waggerland. Fritz was vanaf pup af aan prettig gestoord en wou altijd graag vol in de aandacht staan en dat heeft hij nog steeds.   

Samen met Fritz ging ik verschillende cursussen doen (obedience, schapendrijven) en zijn we samen gaan showen. Al snel behaalden we mooie resultaten op hondenshows door heel Europa en heeft hij heel wat showtitels behaald.

Na Fritz kwam als snel Toby (eveneens van de kennel waggerland) in ons leven. Een brindle reutje met een super lief karakter. Ook met hem zijn we gaan showen en hij behaalde al snel zijn Nederlands en jeugd kampioenschap. Helaas bleek uit de röntgen screening dat hij heupdysplasie heeft (HD D) en daarom hebben we Toby laten castreren. Toby is in 2020 ingeslapen nadat bleek dat hij een aantal tumoren in zijn buik had die niet meer te behandelen waren helaas. 

Onze liefde voor de cardigans werd steeds maar groter en daarmee ontstond de wens om cardigans te gaan fokken. Ik werd helemaal verliefd op een Amerikaans sable teefje (Coedwig plum kinda wonderful) en heb toen contact gezocht met haar eigenaresse in Amerika om op de wachtlijst te komen voor een puppy van deze teef. Na een jaar wachten werd onze Alice geboren en Tjarko is toen ze 15 weken oud was naar Amerika gevlogen om haar te gaan halen. Alice is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen cardigan dame en met haar zullen we ons eerste nestje gaan fokken.

Wij zijn lid van een groot aantal rasverenigingen van de Welsh Corgi Cardigan in binnen en buitenland (DWCA (NL), WCCN (NL), CWCA (UK) en CWCCA (USA) en volgen de ontwikkelingen binnen het ras nauwlettend.

 Bij onze fokplannen besteden we veel aandacht aan gezondheid,  bouw en temperament. Onze honden zijn op de eerste plaats onze huisdieren en leven allemaal bij ons in huis. We zullen af en toe een nestje fokken met als idee om zelf ook een pupje aan te houden.

De puppen zullen bij ons in huis opgroeien en wij zullen veel aandacht besteden aan hun socialisatie om ze een goede start te geven in het leven.